Főoldal


A hévízi pravoszlav kórus koncertje Vörsön

A hévízi kórus koncertje Vörsön

Január 18-án, vasárnap, a Somogyban található vörsi Szent Márton katolikus templomban, Mód Miklós plébános meghívására a hévízi ortodox egyházközség kórusa adott hangversenyt. A templom arról nevezetes, hogy minden évben itt építik fel Európa legnagyobb karácsonyi betlehemét, amelyet a karácsonyi ünnepkörben látogatók ezrei keresnek fel.
Az ortodox kórus koncertjére sokan gyűltek egybe a templomban: hívők, a falu lakói, az önkormányzat vezetősége, élükön Deák Tamás polgármesterrel, valamint számos turista Hévízről. A templom plébánosa köszöntőjében arról beszélt, hogy az ekklézsia fennállásának történetében első ízben hangzanak el ortodox énekek ezen az imádságos helyen.
A hévízi énekesek ünnepi műsort állítottak össze, amelyben karácsonyi népénekek is helyet kaptak orosz, magyar, ukrán, latin és angol nyelven. A bevezető ének a karácsonyi tropárion és a kondákion volt. A hálás közönség minden egyes éneket lelkes tapssal jutalmazott. A két utolsó magyar éneket már az egész templom énekelte!
A hangverseny végén Nyikolaj Kim atya háláját fejezte ki vendéglátóiknak a szívélyes, szeretetteljes fogadtatásért, amelyet a katolikus plébános és a közösség által készített testvéri agapé követett. A Moszkvai Patriarchátus honlapjáról

Vissza
www.vorsibetlehem.hu